Een as sieraad als tastbare herinnering

Als je op de pagina met assieraden van Divone bezoekt, dan heb je waarschijnlijk kortgeleden een dierbare verloren. Je zit midden in een rouwproces of ervaart dit van dichtbij. Allereerst wil ik je veel sterkte wensen in deze verdrietige periode. En ik hoop dat je een keuze kunt maken uit onze collectie met as sieraden en op deze manier een stapje verder komt in het rouwproces.

As verwerkt in een speciaal sieraad

Een aantal weken na de crematie kan je de as van je dierbare bij het crematorium ophalen. Je kunt de as verstrooien op een speciale plek, laten tatoeëren in je huid, bewaren in een urn of verwerken in een sieraad. Gelukkig zijn er vandaag de dag meerdere mogelijkheden om een dierbare te gedenken. In onze assieraden zit een lege holte waar je de as in kunt bewaren. Er zit een speciale vulset bij, waarmee je de as gemakkelijk in het sieraad kunt strooien. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Zo zijn er verschillende sierlijke bedels in de vorm van bijvoorbeeld een hart of kruis en je hebt strakke hangers al dan niet met steentjes. En met dit sieraad heb je de overleden altijd dichtbij je. Door het subtiele uiterlijk van de hanger, weet alleen jij dat er in dit sieraad as verwerkt is. En nadat rest van de as tijdens een bijeenkomst verstrooid wordt, is er geen graf dat je kunt bezoeken. Je gedenkt je dierbare dan met een uniek en vooral persoonlijk sieraad, dat je op je lijf draagt. Heel bijzonder toch?

Geef een assieraad als troostcadeau

Met het geven van een sieraad als troostcadeau steun je iemand die het moeilijk heeft. Met assieraden kun je iemand op een speciale manier een hart onder de riem steken. De kans is groot dat de persoon die in het proces zit hier zelf niet aan denkt. Omdat je vooruit denkt, voorkom je dat alle as verstrooid wordt. Hierdoor geef je iemand een echt waardevol cadeau geeft. Hoe speciaal is het, om te zien, dat iemand steun heeft aan jouw persoonlijke cadeau. Je geeft een onbetaalbare herinnering cadeau.

As van een huisdier in een sieraad

Behalve het verlies van personen, is het verliezen van een huisdier ook een heftige periode. Je huisdier is je maatje, je trouwe viervoeter, een onderdeel van je gezin en hij was altijd bij je. Door de as in sieraad te verwerken, is hij op een andere manier dichtbij je. Ook met het verwerken van de as van je huisdier hou je de herinnering aan hem/haar levend. Zeker voor oudere kinderen of pubers in het gezin is dit een speciale herinnering van rouwverwerking.

Nogmaals, heel veel sterkte de komende tijd en ik hoop dat uitzoeken, vullen en het dragen van een sieraad je zullen helpen in het rouwproces. In ieder geval heb je met deze speciale en vooral bijzondere as sieraden een blijvende en tastbare herinnering aan een dierbare.