Avondtasje

Avondtasje

Eigenlijk zou iedere vrouw in het bezit moeten zijn van een functioneel avondtasje. Een gewone dagelijkse tas is vaak te groot om enkel je telefoon, kam, lipstick en eventueel sigaretten en aansteker in mee te nemen. Een tas voor alledaags gebruik mag best wat groter zijn. Een avondtasje is prettig om te dragen tijdens een feestje.

Voor een feestelijke gelegenheid is een avondtasje het meest praktisch. Op een feest is het handig om je handen vrij te hebben. Een avondtasje met een wat langere schouderriem, is misschien handig wanneer je op de dansvloer staat. Op deze manier heb je altijd je tasje bij je en kun je zonder, dat je deze moet vasthouden, lekker los gaan op de dansvloer.

Een sjiek feest

Ga je naar een sjieke aangelegenheid, dan is een clutch een mooi accessoire voor bij je outfit. Vrouwen met een clutch zie je steeds vaker. Een clutch is eigenlijk een klein avondtasje zonder bandjes. Je draagt hem in je hand of tussen je bovenarm en je lichaam.

Een clutch zie je in vele variaties. Luxe uitstraling met borduurwerk maar ook van gewoon leer heeft dit accessoire een fantastische look. Er zijn ook clutches die voorzien zijn van een beugel, waar je je vingers door kan steken. Een handzaam tasje wat nét genoeg plek biedt aan een paar kleine artikelen. Er zijn dure clutches die je alleen bij bijzondere gelegenheden bij je draagt, maar ook zijn er clutches voor dagelijks gebruik.

Kleuren

De meeste vrouwen hebben wel een bepaalde voorkeur voor een kleur. Meestal zie je in je garderobekast de tinten die je vaak koopt. Bedenk goed welke kleur tas jij mooi vindt. Een avondtasje aanschaffen zul je meestal kiezen bij je outfit. Draag je een zwarte jurk, dan is het een aanrader om een avondtasje te kiezen in een fel kleurtje. Draag je het liefst een bonte kleur met veel patronen dan is een rustige tint avondtasje de juiste keus. Wil je een avondtasje aanschaffen die bij meerdere kledingstukken moet passen, kies dan voor een neutrale tint.

Zwart is eigenlijk de kleur die overal bij kan. Kijk maar eens om je heen. Je ziet dat heel veel vrouwen een zwarte tas bij zich dragen.

Materiaal

Een leren avondtasje is natuurlijk het allermooist. Maar bedenk wel dat je een clutch misschien een paar maal per jaar bij je draagt. Het beste is om een avondtasje te kiezen met een schouderriempje die je kunt loshaken. Als klein schoudertasje zul je er dan meer plezier van hebben.

Er zijn ook avondtasjes van synthetisch materiaal. Deze zijn goedkoop en hebben een prima uitstraling. Heb je een klein avondtasje nodig voor één enkel feest, dan is een clutch van polyester materiaal de eerste keus.