Colsjaal

Colsjaal

Als het koud is buiten, dan is het heerlijk om je nek te bedekken met een warme colsjaal. De wat dunnere colsjaal kun je binnen dragen. De gebreide colsjaal is onontbeerlijk tijdens de koude wintermaanden. Ze zijn tevens modieus en je kunt ze op simpele wijze online aanschaffen of gewoon zelf breien. Het breien van een colsjaal is zo gemakkelijk als wat. Wanneer je recht toe recht aan kunt breien en steken kunt opzetten ben je snel in het bezit van een modieus accessoire voor om je nek. Aanschaffen van een kant en klaar product is echter ook een optie. Colshawls zijn er in vele kleuren en materialen. Een losse sjaal kun je op vele manieren om je nek binden. De colsjaal is in een ronde vorm aan elkaar genaaid en blijft altijd op zijn plek zitten.

Materiaal colsjaal

Een colsjaal is in vele materialen verkrijgbaar. Wol is een heerlijke zachte materie. Lekker warm in de winter en in bijna elke kleur verkrijgbaar. Een nadeel is echter, dat wol nogal eens kriebelt. Sommige mensen zijn er echt allergisch voor. Heb jij ook zo’n kriebelshawl, spoel deze dan in water waar 2 theelepels gedistilleerd azijn zijn toegevoegd. Eén van de vele voordelen van wol is dat het 30% van zijn gewicht kan vasthouden. Dat is prettig in vochtige en koude omstandigheden. Het vocht voel je niet, de shawl blijft droog aanvoelen.

Kasjmier
Kasjmier is een super-zachte wolsoort, maar razend duur. Eén kasjmiergeit scheren en je hebt nog maar één colsjaal. Voor veel mensen niet te betalen. Maar mocht je een keer in je slappe was zitten, dan is een colsjaal van kasjmierwol een aanrader.

Merinowol
Merinowol is de ideale wolsoort voor een colsjaal. Het regelt je lichaamstemperatuur en kriebelt niet. De dunne, fijne structuur van de vezels is prima bestand tegen geurtjes. Het is een oersterk en rekbaar materiaal wat ook nog eens duurzaam is.

Polyester
Ben je allergisch voor wol, dan is polyester of acryl een beter keus. Deze synthetische materialen kunnen tegen een stootje en veroorzaken geen jeuk en rode vlekken. Tegenwoordig bestaat een materiaal vaak uit polyester gecombineerd met wol of katoen. Door de polyester toevoeging wordt de duurzaamheid van de sjaal verlengd.

Katoen
Katoen is een luchtig materiaal wat er voor zorgt dat je niet snel zal gaan zweten. Vooral de combinatie katoen/wol/polyester is één van de beste materialen voor een sjaal. Je hebt voordeel van alle kenmerken van deze materialen. Wol zorgt voor warmte, katoen geeft luchtigheid en polyester zorgt voor een duurzaam product.