Heren schoenen

Ben je op zoek naar comfortabele herenschoenen? Bereid je dan even voor met een paar bruikbare tips. Schoenen koop je omdat je ze nodig hebt of omdat je een bepaalde uitstraling wil bij je nieuwe pak. Herenschoenen zijn in ontelbare variaties verkrijgbaar.

Je hebt vast wel eens een paar schoenen gekocht die achteraf niet echt prettig zitten. Je gebruikt deze schoenen alleen maar op plekken waar je moet zitten. Het is zonde dat je deze “zit”schoenen hebt gekocht.

Eén van de belangrijkste adviezen bij aanschaf van een paar herenschoenen is, pas ze aan het einde van de middag. Je voeten zijn dan wat opgezweld door het lopen. Zitten de schoenen prettig, dan weet je zeker dat ze de hele dag fijn zitten. Ga rustig online schoenen aanschaffen maar pas deze wel aan het einde van de dag.

Koop kwaliteit

Goedkoop is duurkoop..wat heb je aan een paar schoenen die altijd in de kast staan omdat ze bij nader inzien niet lekker lopen? Schaf een paar schoenen aan die wat duurder zijn en een goede kwaliteit hebben. Beter 3 paar comfortabele schoenen in de garderobekast dan tien paar schoenen die er misschien wel leuk uit zien, maar waar je niet fijn op loopt.

Een kwalitatief goede sneaker ligt aan de materiaalkeuze. Het beste materiaal voor schoenen is en blijft leer. Leer heeft een ventilerende werking zodat je geen last krijgt van zweetvoeten. Comfort, stevigheid en flexibiliteit vindt je meestal bij echte, leren schoenen. Ze zijn misschien iets duurder maar je hebt er veel meer loopplezier van.

De juiste maat

Niet elke schoen heeft dezelfde maat. Een aantal merken herenschoenen vallen soms kleiner uit. Kies je bijvoorbeeld voor van Bommelschoenen dan is het verstandig een halve maat groter te passen. Wanneer je online schoenen besteld dan zal het meestal worden vermeld dat een bepaalde schoen kleiner of juist groter valt. Pas in ieder geval altijd beide schoenen. Veel mensen hebben de ene voet wat groter dan de ander. Is dit in jou situatie ook het geval? Kies dan altijd voor de grootste maat. Een inlegzooltje kan misschien uitkomst bieden.

Sokken

Pas je nieuwe schoenen altijd met sokken die je normaal ook draagt. Schoenen voelen anders aan met een dikke sportsok dan met een dun zomerkousje.

Staan en lopen

Schoenen passen doe je zittend, maar als je deze aan hebt, ga dan staan en loop een rondje door de winkel. De schoenen moeten direct lekker zitten. Knelt er hier en daar toch iets tijdens het lopen, dan zul je, wanneer je ze toch aanschaft, aan het einde van een drukke werkdag een onaangename ervaring krijgen. Schoenen moeten direct fijn zitten.