Jurk roze

Jurk roze

Ondanks al het feminisme op deze wereld wordt roze nog altijd met meisjes geassocieerd. En blauw met jongens. Blauw staat voor bescherming en roze staat voor het lieve en zachte. Niet over de hele wereld worden meisje in roze jurkjes gehesen, dit is alleen in de Westerse wereld het geval. Het zoete, zachte babyroze wordt natuurlijk voor babymeisjes gebruikt en de wat fellere, roze kleur is meer weggelegd voor meiden vanaf een jaar of 6. Stoer roze noemen we dat. Niet meer dat zachte babykleurtje maar een roze kleur die opvalt. Want dat willen ze op die leeftijd.
Roze jurk voor boven de 18
Volwassen vrouwen zullen soms hun neus optrekken voor een roze jurk. Toch zijn er heel veel verschillende tinten roze. Neem nou de oud-roze variant. Oud-roze is een super chique kleur die bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor een jurkje wat je draagt naar een bruiloft. Klassiek oud-roze kan op elke leeftijd worden gedragen. Kijk maar eens naar jonge bruidsmeisjes in een oud-roze jurkje. Fantastisch toch? Maar ook voor de bruid zelf is oud-roze een prachtige tint om als bruidsjurk te dragen.

Fuchsia-roze

Fuchsia-roze, een prachtige felle kleur, maar ook geschikt als jurkje? Zeker kan fuchsia-roze kleur worden gebruikt als jurkje. Bedenk dat deze tint je geweldig zal staan wanneer je bruin, op vakantie en onder de dertig bent. Fuchsia-roze is minder geschikt om te dragen wanneer je wat ouder wordt. Kies dan voor oud-roze. Wanneer je een fuchsia-roze jurk gaat passen en voel je je een bonbon? Hang direct weg of stuur terug naar de webwinkel.

Combinaties met andere kleuren

Leuk om een jurkje in een roze tint aan te schaffen, maar welke kleur schoenen passen hier nu het beste bij?
Wanneer je hebt gekozen voor een felroze outfit, kies dan zwarte schoenen en een zwarte tas. Ook wit en beige kan met een felroze tint worden gecombineerd. Pastel-roze is een zacht kleurtje wat het heel goed doet met andere zachte tinten. Bijvoorbeeld zachtgeel of zachtgroen. Pastel-roze is een gemakkelijke kleur, je kunt ook bijvoorbeeld een accessoire met een metallic kleur combineren met pastel-roze. Een combinatie met een witte tint, zorgt voor rust en geeft je een zelfverzekerde uitstraling.
Zalm-roze is een aparte kleur die neigt naar de oranje kant. Prima met een paar witte of beige schoenen. Ben je een durfal? Combineer dan met fuchsia.
Oud-roze heeft een klassieke en stijlvolle uitstraling. Maak een mooie combinatie door accessoires als schoenen, tas of oorbellen te combineren met grijs, bruin, taupe, beige of ecru.