Een nieuwe trend; minimalistische oorbellen

Een nieuwe trend; minimalistische oorbellen

Less is more, het is een veelgehoorde uitspraak in de modewereld. Soms zijn de kledingstukken zo niets verhullend dat de uitspraak ‘less is more’ wel heel letterlijk is genomen. Ook op het gebied van sieraden is er een trend die te maken heeft met less is more, namelijk minimalistische sieraden.

Minimalistische oorbellen

Minimalistische sieraden, zoals bijvoorbeeld minimalistische oorbellen, zijn sieraden die subtiel, verfijnd en ingetogen zijn. Het zijn sieraden die met alles te combineren valt. De ontwerpen van deze sieraden zijn tijdloos, ingetogen en vaak zonder allerlei poespas of franjes. Dit maakt dat je de sieraden kunt combineren met andere sieraden. Zo kunnen kettingen, minimalistische oorbellen in goud of zilver ook goed gecombineerd worden met minimalistische armbanden in rosé-goud. Mixen en matchen in diverse kleuren en sieraden, het kan allemaal. De enige stijlregel die hierbij geldt is dat de sieraden klein en verfijnd zijn.

De nieuwe trend

Waar vroeger de trend was om te kiezen voor grote kettingen, oorbellen of armbanden die een statement maken, is het nu tijd voor minimalistische sieraden zoals minimalistische oorbellen. Voorheen was  1 ketting om je hals meer dan genoeg, zeker als het wat grotere en bijzondere exemplaren betrof. Met de minimalistische trend is het juist goed als je meerdere exemplaren met elkaar combineert.  Bijvoorbeeld een goud kettingje zonder hanger met een rose-goud ketting met een ronde hanger of een hanger met een figuurtje. Ook voor ringen geldt deze trend, zo kun je meerdere ringen dragen aan verschillende vingers. Juist doordat de ringen verfijnd of subtiel zijn, een kenmerk van de minimalistische sieraden, kun je  bij elkaar aandoen.

Van opzichtig naar subtiel

Vroeger waren de woorden opzichtig, groot en veelkleurig die passen bij de sieraden. Nu denk je eerder aan subtiel, eenvoud en minimalistisch. Bij armbanden zie je deze trend ook terugkomen, waar vroeger vaak nog houten en gekleurde armbanden werden gedragen worden de armbanden nu steeds eenvoudiger. Vaak zijn het gewoon ronde armbanden van een mooi materiaal zoals staal. Ook zijn ze in plaats van dik en groot nu klein en fijn. Dat is fijn als je samen met een horloge of andere polsbandjes wilt dragen. Ook de minimalistische oorbellen zijn helemaal hip. Waar vrouwen vroeger het liefst zo groot mogelijke oorbellen dragen zin de oorbellen nu vaker klein en in kleuren zoals goud of zilver.

Met de tijd mee

De trend van minimalistische sierraden past ook bij de trend op het gebied van kleding.  In de tijd van flower-power, de jaren 60,70 en 80 was de kledingtrend ook overdadig en veelkleurig. Nu kiezen de meeste vrouwen ervoor om eenvoudiger, doch smaakvol te kleden, minimalistische  sieraden maken dan de look ook af. Minimalistische sieraden kun je op veel plekken kopen, denk aan een juwelier of kledingwinkels die ook sieraden verkopen. Er is keuze genoeg en aan jou is het om daarmee je eigen minimalistische stijl te ontwikkelen.