Muts dames

Muts dames

Mutsen zijn een poosje not-done geweest. Nu weer helemaal populair aan het worden. Het is toch ook heerlijk om met een warme muts de koude winter te lijf te gaan. Lekker op de fiets met een warme muts…wie doet je wat. Mutsen zijn er in ontzettend veel variaties en kleuren. Voor ieder hoofd is er wel eentje verkrijgbaar.

Gezichtsvormen
Ieder mens en ook ieder gezicht is weer anders. Je hebt ovale, ronde en hartvormige gezichten. Ook heeft elk gezicht weer een andere tint. Een donkere persoon zal met een felgekleurd exemplaar helemaal blij worden terwijl de wat zachtere tinten zijn weggelegd voor zachte gelaatstrekken en een wat getint gezicht.
Kies voor de koudere kleuren bij een licht getinte huid. Grijs en mint zijn prima opties. Gezichten met een warme toon zijn gebaat bij kleuren als bruin, oranje of olijfgroen.

Ovale gezichtsvorm
Heb je een ovaal gezicht, dan ben je degene die alle vormen van mutsen kan hebben. Een ovale vorm is het breedste bij de jukbeenderen. Let in ieder geval op de tint van je muts of deze wel bij jou gezichtskleur past.

Ronde gezichtsvorm
Een rond gezicht heeft geen hoeken, maar de vorm is gelijkmatig verdeeld. De keus voor een muts die de ronde vorm tegenspreken, passen het best bij jou gezichtsvorm. A-symmetrische mutsvormen met aan de voor en/of achterzijde meer volume passen het best.

Hartvormig gezicht
Een hartvormig gezicht loopt vanaf de jukbeenderen in een punt naar beneden. Voorhoofd is vaak wat breder. Kies voor een muts met versiering en pompons. Deze staan het mooist.
Hoekig gezicht
Een mooie vorm die gekenmerkt wordt, doordat de kinbreedte net zo breed is als het voorhoofd. Jukbeenderen zijn duidelijk zichtbaar. Kies een muts die de vormen wat zachter maken. Zachte, wollen mutsen met wat volume passen uitstekend bij de hartvorm. Plaats de muts een beetje schuin op je hoofd en het geheel ziet er harmonieus uit.

Onderhoud muts dames

Draag je een muts vrij regelmatig, dan is het verstandig om deze af en toe te reinigen. Een muts van synthetisch materiaal gooi je zo bij de andere was in de wasmachine. Heb je echter een muts van bijvoorbeeld merinowol dan zal je er wat zorgvuldiger mee om moeten gaan. Was een echte, wollen muts met de hand op 30 graden. Knijp deze, nadat je deze goed hebt uitgespoeld, te drogen op een wasgoedrekje. Laat de muts niet hangend drogen. Op deze manier blijft het model in takt en de kleur onveranderd.