Nieuw binnen

Elk seizoen komen er op modegebied weer nieuwe items op de markt. De kledingbranche toont al in de wintermaanden wat de mode wordt voor de zomermaanden het jaar daar op. Dit gebeurt ook met schoenen. Heren- en damesschoenen zijn aan mode onderhevig en we zien elk seizoen weer een andere look. Soms blijven er bepaalde thema’s een beetje hangen. Neem de sneakers. Die waren en zijn nog steeds populair. Als consument ben je benieuwd wat er dit jaar weer nieuw binnen zal komen. Schoenen zijn over het algemeen qua kleur een beetje aangepast aan de komende mode.

Trendy herenschoenen

De winter is bijna voorbij en we kijken alweer naar het volgende seizoen. Lent/zomer 2020 belooft een mooi schoenenjaar te worden voor de heren. Multicolor schoenen zullen we het komend seizoen veel in het straatbeeld zien verschijnen. We kunnen wel een beetje kleur gebruiken in de lente en zomer. Robuust gekleurde schoenen met meer dan 2 kleuren kunnen prima worden gecombineerd met een wat rustigere outfit. Het is mooi wanneer je één kleur, die in je schoen te zien is, terug komt in je kleding.

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt. Verduurzamen is het toverwoord en wordt ook in de schoenenindustrie toegepast. Er komen steeds meer vegan schoenen op de markt die veel langer meegaan en goed zijn voor het milieu. Deze schoenen worden op duurzame wijze gemaakt, gaan langer mee en kunnen worden gerecycled wanneer ze versleten zijn.

Trendy damesschoenen

Voor de dames zijn een aantal trends helemaal nieuw. Zo kun je in de zomermaanden prima laarsjes dragen. In het vroege voorjaar onder een luchtig jurkje staan westernlaarsjes stoer.

De kleuren van het nieuwe seizoen zijn de natuurlijke, aardse kleuren. Een natuurlijke kleur is gemakkelijk te combineren met frisse voorjaarskleuren en warme zomertinten.

Beige, roomwit, zandkleur, oranje en cognactinten zal je overal gaan spotten.

Nieuw binnen voor het voorjaar en de vroege zomer zullen voor de vrouwen de cowboy- of westernlaarsjes zijn. Maar ook luxe, leren sandaaltjes die je prima kunt dragen onder een jeans. Minimalistische sandalen zonder poespas in de kleuren zwart, wit, cognac en beige.

Espadrilles zijn de platte, luchtige zomersandaaltjes, die we komende zomer zeker weer zullen zien. deze vrolijke instappers met een beachlook zijn helemaal terug van weggeweest. Ook nieuw binnen zijn de:

  • Gladleren- en suède loafers
  • Schoenen met strikken
  • Sneakers met dikke zolen
  • Geel en oranje tinten
  • Schoenen met linten rond de enkels
  • Retro- en gekleurde sneaker