Omslagdoek

Omslagdoek

Oversized omslagdoeken zijn prettig om op een koud moment van de dag te dragen. In huis of buiten is een omslagdoek het juiste kledingstuk, wanneer het nét niet koud genoeg is om een jas aan te trekken. Maar ook op koele zomeravonden is een omslagdoek onontbeerlijk. Helemaal wegkruipen in een cocon geeft je een behaaglijk een comfortabel gevoel. Een omslagdoek kan ook net even de finising touch aan je outfit geven. Draag de omslagdoek wanneer je even met de auto weg moet. De omslagdoek kan ook worden gedragen wanneer je boodschappen gaat doen. Een heerlijk accessoire waar je je vrij in kunt bewegen en die je zo even af kunt doen als het toch iets te warm lijkt.

Ga je regelmatig bij iemand op bezoek die niet zo’n behaaglijke temperatuur heeft in de woonkamer? Zorg dan dat je een omslagdoek bij de hand hebt. Er zijn nog honderden momenten te bedenken dat een omslagdoek functioneel kan zijn.

Materiaal en kleuren

 

Omslagdoeken zijn in honderden tinten en materialen verkrijgbaar. Wil je een omslagdoek die overal bij gedragen kan worden, kies dan een neutrale kleur. Wanneer een doek de afmeting heeft van 140 x 140 cm. kan deze in een driehoek worden gevouwen. Je krijgt dan meer lengte.

Een cashmereomslagdoek bestaat meestal voor 25% uit acryl en 75% uit cashmere-wol. Een luxueuse uitstraling en een prettig aanvoelende shawl. Cashmere is in vele tinten beschikbaar. Acryl zorgt voor een omslagdoek, die tóch voor iedereen betaalbaar is.

Panter- en luipaardprintjes zijn helemaal trendy. Wil je er altijd een beetje actueel bijlopen dan hoef je echt niet je hele garderobe te vernieuwen. Koop een mooie omslagdoek met moderne look en je combineert deze met een simpele trui of ander kledingstuk.

Poncho of omslagdoek

 

Een omslagdoek wordt ook wel een poncho genoemd. Wanneer je niet goed weet hoe je een poncho draagt is een goede tip om een ponchospeld aan te schaffen. Met een ponchospeld kan de omslagdoek niet los gaan hangen. Je hebt het gevoel alsof je een jas aan hebt. Even de hond uitlaten met een koele temperatuur? De ponchospeld zorgt ervoor dat de omslagdoek goed op zijn plek blijft zitten.

Er zijn ook omslagdoeken waar je alleen maar even je hoofd door moet steken. Wél zo makkelijk.

Manieren van dragen

 

Een omslagdoek kan je op vele manieren dragen. Met een ponchospeld of de punten over elkaar heen naar achter op je rug. Heb je een wat dunnere omslagdoek, dan is er de mogelijkheid om deze als vestje te dragen. Internet laat vele mogelijkheden zien om elke keer je omslagdoek op een andere manier te dragen. Google “Hoe draag ik een omslagdoek” en laat je inspireren.