Sarong

Sarong

De sarong, ook wel bekend als de wikkelrok, is een heel leuk kledingstuk als je eens iets anders wilt dragen. De sarong wordt vooral gedragen in de kustgebieden van bijvoorbeeld de Indische Oceaan, maar is ook aan de kust bij ons of in het binnenland bij warm weer super leuk om te dragen.

Niet alleen voor op reis

De sarong kan zeker niet alleen op reis gedragen worden. Ook is het een kledingstuk dat heel modieus is om te dragen bij warm weer in onze eigen omgeving. Als je normaal vaak bijvoorbeeld korte broekjes met een hemdje of bijvoorbeeld vaak strandjurkjes draagt, kan het zeer zeker eens leuk zijn om een sarong te proberen.

Veel mogelijkheden

Er zijn heel wat mogelijkheden, zowel qua pasvorm als qua uiterlijke stijl.

Heel wat manieren bestaan er hoe je een sarong kan dragen. Bijvoorbeeld als rokje of juist als jurkje. Maak vooraan een grote dikke knoop om een rokje te hebben of knoop hem vooraan dicht op borsthoogte om een off-shoulderjurkje te bekomen. Hierop zijn een aantal variaties mogelijk, bijvoorbeeld de knoop achter je nek, de knoop op de ene of de andere schouder… Kortom, reuze veel mogelijkheden en allemaal super leuk!

Naast de verschillende pasmogelijkheden zijn er ook heel wat kleuren, diktes van stoffen… mogelijk. Qua kleur kies je best een sarong die goed bij je bikini of badpak past, omdat een sarong namelijk het mooist is om te dragen met een bikini of eventueel badpak eronder. Qua dikte van de stof kijk je er best naar wanneer je de sarong het vaakst aan zal doen. Meestal is een sarong wel dun en luchtig van stof, maar iets dikkere varianten zijn zeker ook mogelijk. Deze zijn bijvoorbeeld ideaal om in de avond aan te doen.

Tot slot, een sarong zie je niet heel vaak als je bijvoorbeeld op het strand bent. Maar als je een keer iets anders wilt proberen dan dat simpele broekje en hemdje wat je altijd aan doet bij mooi weer, probeer dan zeker eens een sarong. Leuk om te dragen en te maken naar hoe jij het wilt.