Schoenen

Welke schoenen dragen de fashionista’s in 2020?

Divone zet de 5 leukste schoenen trends die op het punt van doorbreken staan voor jou op een rij. Recht van de catwalk binnenkort in het straatbeeld. Sommige oude trends komen terug terwijl andere verdwijnen. Extravagant en minimal bestaan dit jaar naast elkaar en laten zich eindeloos combineren. Met deze schoenen mag jij het komende seizoen gezien worden. De schoenentrends zijn veelzijdig, comfortabel, elegant en soms baandoorbrekend.

De afzaklaars en de cowboy boots

Laarzen kun je dit jaar het hele seizoen dragen. De cowboy boot als enkellaars is nog steeds hardstikke in. De nieuwste trend is de afzaklaars, een laars waarbij de schacht een rimpelend effect heeft. De afzaklaars is er in lang model die je op of net boven de knie gedraagt. Maar de afzaklaars is er ook met een lengte op de kuit voor een meer casual look. Deze oversized laars draag je over je skinny jeans, onder een rok en bij een wapperende zomerjurk.

De hoogste plateau’s

De plateauzool is er al een tijdje als trend voornamelijk bij de sneaker. Deze trend is een blijvertje onder schoenen en wordt nog hoger. De platforms zie je ook bij de andere schoenen terug vooral bij de sandalen. Vrolijk gekleurde sandalen voor de lente en de zomer geven jou een frisse look. Helemaal hip zijn de sandalen met lange bandjes die op verschillende manieren om de enkel en het onderbeen worden geknoopt. Met deze schoenentrend bekijk jij alles vanaf een andere hoogte.

De extravagante sneaker

Lange tijd was de witte sneaker niet weg te denken uit het straatbeeld. Hier komt verandering in. Het is sneaker extravaganza en het kan niet gek genoeg. De platform kan nog steeds, ook bij de sneaker. Saai is voorbij. Felle kleuren, neon, unieke prints, pastel, poezenplaatjes of jungle op je sneakers, het kan allemaal. Deze trend is uitgesproken en je sneaker maakt je outfit. Hier heb je wel lef voor nodig Geef je schoen een customized look met gekleurde veters die jij op eigen wijze knoopt. Zo maak je van jouw schoenen iets heel unieks.

De vierkante neus

Terug van de 90’s populair gemaakt door de serie Sex and the City is de lange vierkante schoenneus. De schoen met vierkante neus is al enige tijd geleden gesignaleerd op de catwalk geïntroduceerd door Bottega Veneta. Inmiddels is deze schoenentrend opgepikt door meerdere fashionista’s. Voor de consument is de neus minder lang gemaakt maar nog steeds vierkant. Deze schoenentrend wordt door de high-end modemerken overgenomen en naar de winkels gebracht. Je ziet de vierkante neus al terug bij laarzen. In de lente en zomer zien we deze elegante trend terug bij de sandalen en sandaletten met een hak, soms slechts bijeengehouden door een eenvoudig bandje. De schoen met vierkante neus past goed in een capsule wardrobe vanwege zijn eenvoud en bijzondere vormgeving. Voor wie het minimalisme in de mode heeft omarmd.

Wat komt er na de badslipper?

De badslipper ook wel de camping slipper met sportsok is enige jaren geleden hip gemaakt door Gucci. Gucci lanceerde een nette variant van de slipper en de massa volgde. De croc en de badslipper krijgt dit jaar een waardige opvolger; de gezondheidssandaal. De gezondheidssandaal is een platte comfortabele open schoen met brede bandjes van leer of stof. De schoen kan een dikke zool hebben, zelfs een plateauzool, maar geen hak. Uitvoeringen zijn wit, zwart, nude maar ook in frisse kleurtjes of met een print. In feite kan elke platte sandaal met brede bandjes die lekker loopt doorgaan voor een gezondheidssandaal. Er zijn al beroemde mensen gespot met witte sokken in hun sandalen. Wees gerust met blote voeten en een lakje op je teennagels overleef jij deze trend zonder imagoschade.