Sjaals

De sjaal als volwaardig kledingstuk

De sjaal is niet langer een tuttig fashion item die alleen je oma droeg. Al langere tijd is de sjaal in, gedragen in hippe kleuren bij je winter of zomer jas. De sjaal staat op het punt van doorbreken als volwaardig fashion item dat ook als kledingstuk kan worden gedragen.

Scarf Dressing

Scarf dressing zet door als een trend in 2020. Droegen we vorig jaar al de sjaal jurk, de sjaal draag je dit jaar tevens niet alleen om je hals. Het is een volwaardig kledingstuk dat je als bovenstuk of bikini top draagt. Draag de sjaal om je nek met de voorste flappen onder je riem. Eventueel draag je een neutraal shirt of een witte blouse onder je sjaal. Vrijwel je hele bovenlichaam is nu bedekt en de sjaal is de blikvanger van je outfit. Grote sjaals draag je als chique poncho of omslagdoek om je schouders. Zo maak je van jouw sjaal een fashion statement.

De sjaal als hoofddeksel of haarband

Een grote vierkante sjaal kun je eenvoudig om je hoofd knopen á la Grace Kelly. Deze retro look is elegant en beschermt je kapsel. Voor in de cabrio of op de fiets. Voor een dramatisch effect, knoop je sjaal als bandana en laat de punten over je schouder vallen. De sjaal leent zich ook uitstekend als haarband. De langwerpige sjaal is het eenvoudigst als haarband te knopen. Kies een sjaal met een plaid of een ruit voor een chique look. Werk de uiteinde netjes weg of laat ze los tussen je haar hangen.

Floral, jungle en stippen op je sjaals

Een blijver zijn de sjaals met print. Naast ruitjes en streepjes, zijn natuur prints helemaal terug met bloemen of fruit. Zowel rustige prints als groene jungle met tropische bloemen, vlinders en vogels. De sjaal mag glanzen maar prints komen ook in matte tinten voor. De polka-dot zien we niet alleen in zwart/wit maar ook in multicolor en soms zelf gecombineerd met streepjes. Dit levert een grafische look op.

Go logo of draag een feestelijke strik

Laat zien waar jij voor staat en een draag een sjaal met je favoriete logo. Kleine logo’s op je sjaal kunnen nog steeds, wil jij echt een statement maken? Draag dan je logo oversized. Val nog meer op met een logo in bling op je sjaal. Deze trend komt van de catwalk met als motto: de wereld is je podium, rock it!

Een vrouwelijke trend is om je lente of zomer sjaal als een strik om de hals te knopen. Draag de feestelijke strik een beetje scheef voor een speels effect. Miu Miu combineert deze trend met een cape geïnspireerd op de sprookjeswereld.

De theedoek sjaal

Draag je je sjaal in de lente en de zomer om je hals, dan wil je het liefst een luchtige sjaal die past bij de rest van je outfit. Al gespot bij enkele beroemdheden is de sjaal met het motief van een theedoek. Witte en creme kleurige sjaals met deze klassieke print in zwart/wit, blauw en rood. Deze sjaal wordt gedragen met franje en is op de catwalk gesignaleerd geknoopt om de middel als accessoire bij badkleding. Jij draagt deze sjaal om je hals waarbij de franjes losjes hangen.

Wat is uit en wat is in?

De trend van de microtas is voorbij. In het ieniemienie tasje kon je toch al niets kwijt. Je sjaal knopen tot microtasje hoeft dus niet meer. In plaats van je sjaal op verschillende manieren te knopen kun je deze ook vast zetten met een mooie broche. Draag deze op de schouder of net onder de hals. Een broche in de vormen van een bloem staat elegant bij je sjaal. Er bestaan speciale sjaal ringen en spelden waarmee je beschadiging voorkomt. Gespot in Vogue magazine als trend voor 2020; effen sjaals die met een opvallend sieraad worden gecombineerd. Bling, goud of zilver bij Divone vind je altijd de sjaal, speld of broche die jouw outfit complimenteert.