Koop een slavenarmband in het goud

Koop een slavenarmband in het goud

Armbanden zijn er in vele soorten en maten. Tegenwoordig is de slavenarmband die het aan populariteit wint. Een slavenarmband is een sieraard wat voor mannen als vrouwen geschikt is. Er zijn ook vele varianten van, zoals een slavenarmband in goud, een open slavenarmband, een dubbele slavenarmband of een gesloten slavenarmband. Wil je een slavenarmband gaan kopen? Sta dan eerst even stil bij het verleden.

Verleden van slavenarmbanden

Armbanden zijn al van oudsher sieraden om jezelf mee te versieren. Maar de slavenarmbanden dienen eerst voor een minder leuk doel. In de tijd van de slavernijen kregen de slaven een armband- bestaande uit 1 stuk – om hun pols. Deze ‘armband’ was gemaakt van smeedijzer of een stuk brons dat werd platgeslagen. Op de armband stond een nummer of merk zodat de bazen de slaven kon identificeren. Slaven werden nooit met hun naam aangesproken. De armband voor slaven had geen sluiting, op deze manier konden de slaven hem niet zelf afdoen. De ‘armband’ was in feite dus een boeien. Pas na de afschaffing van de slavernij werden de armbanden gebruikt als middel om jezelf te versieren. Vooral in het westen wordt de slavenarmband gedragen als sieraad. In de landen waar vroeger slavernij heerste of in ex-kolonies is de slavenarmband een sieraard ter herdenking aan het verleden van de slavernij.

De slavenarmband van nu

In de jaren vijftig werd ook in Nederland de slavenarmband steeds meer gedragen. Het was een gewild cadeau bij een verloving. Met het geven van een slavenarmband werd de aanstaande gekoppeld (geboeid) aan haar man. Tegenwoordig is er geen speciale betekenis meer achter de slavenarmband. Veel mensen noemen armband die massief van aard is een slavenarmband, maar dat kopt niet helemaal maar. Een slavenarmband is een armband die gemaakt is van hard materiaal en die eigenlijk niet makkelijk af kan. Vaak is de armband net groot genoeg om over je hand te schuiven, maar meestal kan dat zelfs niet eens. Een scharnier of smalle opening zorgt ervoor dat je slavenarmband kunt afdoen. Qua vorm van de slavenarmband zijn er ook veel soorten op de markt. Zo zijn er gladde slavenarmbanden, maar er zijn ook armbanden die gegraveerd zijn of voorzien zijn van versieringen. Daarnaast heb je nog brede en smalle slavenarmbanden, bijvoorbeeld een brede slavenarmband in goud.

Open of gesloten?

Wil je een slavenarmband gaan kopen? Dan kun je kiezen tussen een slavenarmband die gesloten of open is. Een gesloten armband is een armband die –zoals de naam zegt – volledig gesloten is. Vaak kan deze net om een pols worden gesloten of werkt de slavenarmband met een kliksysteem. Er zijn ook slavenarmbanden die alleen kunnen worden geopend als ze worden los geschroefd. Daarnaast zie je tegenwoordig steeds vaker slavenarmbanden die oen zijn. Dan zijn de uiteinden aan beide kanten afgewerkt met een mooie bol. Hierdoor past deze slavenarmband vaker bij veel meer mensen. Daarnaast kan je kiezen uit veel verschillende materialen, van een slavenarmband in het goud, witgoud, rosé-goud of zilver. Ook zijn er slavenarmbanden met versieringen. Tegenwoordig worden ook verschillende soorten slavenarmbanden met elkaar gemengd. Je kunt dus helemaal los gaan met het dragen van slavenarmbanden.