Koop een mooie slavenarmband in zilver

Koop een mooie slavenarmband in zilver

Slavenarmbanden zijn in allerlei soorten en maten te vinden. Je kunt kiezen voor een stoere slavenarmband in zilver of voor een klassieke of voor een moderne slavenarmband in het goud. Er is keuze genoeg. De slavenarmbanden zijn een gewild sieraad, niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Het kopen van een mooie slavenarmband in zilver of een moderne armband, dat kan allebei. Wil je weten welke je het beste kan aanschaffen? Lees hieronder een aantal tips en mogelijkheden die je hebt bij het aanschaffen van een slavenarmband in het zilver.

De geschiedenis van de slavenarmband

Allereest iets over de geschiedenis, het is toch leuk om te weten waar de slavenarmbanden vandaan komen. Het is geen hele mooie geschiedenis. De geschiedenis van de slavenarmbanden gaat lang terug, helemaal naar de tijd van de slavernij. Maar dat had je vast al kunnen vermoeden als je de naam hoort. De naam is gebaseerd op de handboeien waarmee de slaven vroeger waren vastgeketend. Deze boeien waren gladde en stijve banden, zonder sluiting om ontsnapping te voorkomen. Omdat deze boeien niet veel geld mochten kosten werd het gemaakt van goedkope materialen zoals smeedijzer en brons. Nadat de slavernij was afgeschaft werden de slavenarmbanden anders gezien. Het werd niet meer gezien als boeien maar als een manier om zichzelf mooier te maken. Nadat ook de welvaart steeg werd er steeds vaker voor luxere materialen gekozen. Ook werden de gladde armbanden versierd met graveringen en religieuze symbolen. Nu bijna een eeuw later is het negatieve lading achter de slavenarmbanden verdwenen en zijn de slavenarmbanden populaire sieraden geworden.

Wat voor vorm kies je?

De slavenarmbanden zijn altijd rond, wel kan de uitstraling en de band een andere vorm hebben. Je hebt slavenarmbanden met een vlakke buizen, hierdoor lijkt de slavenarmband eerder recht dan heel rond. Dit geeft de slavenarmband een moderne look. Je hebt deze in zilver, goud en titanium,. Zeker het laatste materiaal geeft de slavenarmband een moderne look. Zelfs wel een beetje industrieel. De slavenarmband met ronde buizen heeft veel meer bochten en oogt daardoor zachter. Daarnaast zijn er allerlei slavenarmbanden met versieringen erop. Deze slavenarmbanden kunnen vlak of rond zijn. Ook in kleur zijn er veel verschillende soorten slavenarmbanden. Zo heb je een mooie slavenarmband in zilver, goud of in titanium of zwart. Afhankelijk wat voor soort uitstraling je wilt bereiken kun zelf kiezen welke slavenarmband het beste bij jouw stijl past.

Waar kun je een slavenarmband kopen?

Wil je ook een mooie slavenarmband gaan kopen? Slavenarmbanden zijn bij veel winkels of juweliers te koop. Ook online is er een breed assortiment te vinden van slavenarmbanden te koop zijn. Wil je een slavenband die afgeleid is van de originele slavenarmbanden? Dan is het verstandig om deze bij een juwelier aan te schaffen. Bij een juwelier kan een slavenarmband in zilver of goud aanschaffen. Bij andere winkels worden ronde armbanden ook nog weleens verkocht als slavenarmbanden, maar mis het de originele buizenstructuur waarom de slavenarmband bekend is. Doe daarom eerst goed onderzoek en vergelijk aanbieders voordat je een slavenarmband aanschaf.