Een verlovingsring uitzoeken

Een verlovingsring uitzoeken

Ben je van plan om dit jaar te gaan trouwen? Dan kunnen de voorbereidingen voor het huwelijksaanzoek gaan beginnen. Een huwelijksaanzoek is de manier om te vragen of je partner met je wilt trouwen. Vroeger was dit een hele belangrijke stap, bij de voorbereidingen van een huwelijksaanzoek moest je eerst altijd officieel om de hand van je vriendin vragen bij je aanstaande schoonvader. Hoewel sommige vaders het nog wel op prijs stellen als de vriend van zijn dochter hem eerst om toestemming vraagt, is dat lang niet in alle situaties meer gebruikelijk. Tegenwoordig het vragen om de hand dus ook geen must meer, maar het geven van een verlovingsring is een traditie die nog wel is gebleven.

Waarom een verlovingsring?

Een verlovingsring is dus nog een traditie die stand houdt. Waarom geef je eigenlijk een verlovingsring aan je partner kun je je afvragen. Het is een traditie van heel vroeger. Het geven van een verlovingsring werd gezien als een soort bruidsschat. Hiermee gaf de man ook aan hoe vermogend hij was, een grote knots van een ring betekende vaak veel aanzien en vermogen. Hoewel die betekenis er nu niet meer aan wordt gegeven, is een verlovingsring nog wel steeds gebruikelijk bij een aanzoek. Een verlovingsring is bedoeld om te dragen in de tijd voorafgaande aan het huwelijk. Heb je je partner een aanzoek gedaan en heeft ze ‘ja’ gezegd? Dan mag je een verlovingsring geven. De verlovingsring draagt je partner tot op de dag van de bruiloft. Hoewel sommige bruidsparen hun verlovingsring ook dragen als trouwring, is dat eigenlijk niet gebruikelijk. Op de bruiloft maakt de verlovingsring plaatst voor een trouwring. De verlovingstijd kan heel kort duren, maar het kan soms ook wel een jaar zijn.

Een verlovingsring uitzoeken

Het uitzoeken van een verlovingsring is een taak voor de aanstaande man. Bij de juwelier zijn verschillende verlovingsringen te vinden. Welke verlovingsring mooi is, is natuurlijk persoonlijk en geheel de keus aan de man. Als hij zijn aanstaande vrouw goed kent, zal hij een verlovingsring kiezen die past bij de persoonlijkheid en smaak van zijn aanstaande echtgenoot. Ben je minder goed op de hoogte van de smaak in sieraden van je vriendin? Dan kun je wellicht een in haar sieradendoos kijken of de hulp inroepen van haar moeder of beste vriendin. Zij zullen je vast ook kunnen helpen met het uitzoeken van een mooie verlovingsring.

Veel keuze in verlovingsringen

In het uitzoeken van verlovingsringen is ook veel keuze. Een verlovingsring kent vele vormen en maten. Je kunt kiezen voor een sieraad verweven in de ring, dat kan uiteenlopen van grote diamanten tot een bescheiden versiering in de ring. Daarnaast heb je nog keuze uit diverse materialen. Goud is een veelgebruikte kleur voor verlovings- en trouwringen. Maar tegenwoordig zie je ook vaker de materialen geel-goud, wit goud, rood-goud, platina of titanium of edelstaal terugkomen in een verlovingsring. Uiteindelijk is het aan de man om iets te kiezen waarvan hij denkt dat zijn aanstaande echtgenoot het mooi vindt. Natuurlijk kun je altijd nog – in het ergste geval – de ring ruilen, maar dat zou toch wel een domper zijn op het huwelijksaanzoek.