Voile sjaal

Voile Sjaal

Een voile sjaal is gemaakt van een uiterst transparant weefsel dat wijdmazig is. De grondstoffen die voor deze stof worden gebruikt zijn katoen of linnen. Kunstmatig, gemaakte garens als viscose of polyester worden ook wel gebruikt om voile te vervaardigen, evenals zijde. Voile kan worden gefabriceerd in effen maar ook bedrukte stoffen. Het Franse woord voor sluier is voile. Voile stof wordt veel gezien in bruidskleding maar ook een voile sjaal is prachtig van dit materiaal.

Je outfit en shawls

 

Heb je een wat verouderde outfit van een aantal jaar geleden? Je kan weer een trendy look creëren, door een sjaal te kiezen, met een print die nu actueel is. Neem de panter of zebraprint..Deze fleuren een outfit van een aantal jaar geleden weer helemaal op. Blijf altijd mixen en matchen met je sjaals, je outfit wordt er nét even iets aantrekkelijker door. De truc is om kleuren die in je sjaal zitten terug te laten komen in je kleding.

Je sjaal als eye-catcher gebruiken? Kleed je dan in één en dezelfde kleur of tint (zwart bijvoorbeeld) met de juiste kleur sjaal zie je er fantastisch uit. Knalblauw of felrood staan helemaal goed bij zwart.

Sjaal opvouwen

Hang je mooie sjaal nooit aan de kapstok. Steeds komt de sjaal in contact met jassen en gaat kreuken en er dus niet mooier uitzien. Vouw je sjaal netjes op dan blijft deze mooi.

Sjaals wassen

Was je sjaal zo min mogelijk. Dit geld trouwens voor alle kledingstukken. Van wassen worden kleding en sjaals echt niet mooier. Is het toch nodig, doe dit dan met de hand en met een fijnwasmiddel.

Waslabels

Als het even kan knip dan de waslabels van je mooie sjaal. Kledingstukken zijn altijd voorzien van een waslabel, maar deze zitten aan de binnenzijde, dus je ziet ze niet. Aan een sjaal zie je altijd het label zitten. Knip er af en bewaar voor het geval de sjaal moet worden gereinigd.