Wanneer oorbellen laten schieten bij baby

Wanneer oorbellen laten schieten bij baby

Wanneer laat je oorbellen schieten bij baby?

Oorbelletjes bij kleine kinderen dat staat vaak hartstikke leuk, nog leuker staat het bij baby’s met kleine kinderoorbellen. Maar wanneer ga je oorbellen laten schieten bij baby?

Discussies en boze ouders

Het antwoord op die vraag roept bij ouders veel discussie op. De ene ouder vindt dat je pas oorbellen bij kinderen mag én kan schieten als ze ouder dan 4 of 5 jaar, andere ouders vinden dat onzin en zeggen dat je bij baby’s ook al oorbellen kunt laten schieten. Het is een lastig onderwerp, ouders die er wél voor kiezen om bij baby’s oorbellen te laten schieten kunnen vaak rekenen op negatieve oordelen van andere ouders. Zo vinden de ouders die er negatief tegenover staan het kindermishandeling en geef je je kind geen eigen keuze. De Nederlandse wetgeving heeft er in ieder geval geen mening over in, zij stellen vast dat er geen minimum leeftijd waarop kinderen pas oorbellen mogen krijgen.

Eigen keuze van de ouders

Het is dus aan de ouder/ouders zelf om te bepalen wanneer je bij je kind oorbellen laat schieten. Dit kan zijn als ze nog een baby zijn, maar het kan ook als ze pas iets ouder zijn, bijvoorbeeld als ze 4 jaar zijn en voor het eerst naar school gaan. Een speciale gebeurtenis die wordt gevierd met voor de eerst keer gaatjes prikken in de oren. Extra leuk is dat dan je kind zelf zijn oorbellen kan uitzoeken. Laat je oorbellen schieten bij een baby, dan kun je als ouders zelf kiezen welke oorbellen er lief staan bij jouw new born. Let wel op dat als je als ouder er voor kiest om gaatjes te schieten bij jouw baby dat je dit doet voordat ze heel bewegelijk worden en bewust met de handen aan haar hoofd gaan zitten. Anders heb je kans dat een baby spelenderwijs te hart aan haar oren of haar trekt en de oorbellen eruit trekt.

Oorbellen uitkiezen

Nadat je hebt gekozen om gaatjes te laten prikken is het tijd voor het leukere werk, het uitzoeken van de oorbellen. Hierin heb je ontzettend veel keuze. Heb je gekozen om bij je baby oorbellen te laten schieten, kies dan voor kleine oorbellen of oorbellen zonder te veel hangertje. Het zijn vaak niet de mooiste, denk maar aan zweerknopjes, maar het voorkomt wel dat de oorlellen van jouw baby gaan ontsteken. Ook zijn deze kleine oorbellen ideaal voor een baby, op deze manier kan de oorbel nergens achter blijven haken of is het voor je baby aantrekkelijk om er aan te zitten of trekken. Zijn je kinderen al iets ouder? Dan kunnen ze zelf oorbellen laten uitkiezen. Ook in knopjes is een grote keuze, van goud tot zilver, met een figuurtje of juist in een aparte vorm. Ook heb je kleine ringetjes die leuk staan bij jonge kinderen.

Antwoord op de vraag

De vraag ‘wanneer oorbellen laten schieten bij baby?’ is hiermee dus deel beantwoord. Het is voornamelijk de keuze van de ouders en jij als ouder moet doen waar jij je het prettigst bij voelt en het niet laten afhangen van de oordelen van andere mensen.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *