Zilveren ketting heren

Mannen en sieraden, de zilveren ketting heren.

Mannen en sieraden, het lijkt een goede combinatie bij elkaar. Maar zo normaal is deze combinatie niet. In ieder geval vroeger niet. Vroeger droegen mannen nauwelijks sieraden en dan hebben we het niet over vroeger-vroeger, maar over zo een jaar of vijftig geleden. Behalve het dragen van de trouwring was het dragen van andere sieraden bij mannen ‘not done’. Dat zou je je nu niet meer kunnen voorstellen, maar vroeger was dat echt zo. Vrouwen mochten zichzelf versieren met armbanden, kettingen of ringen, maar dat was bij mannen niet wenselijk. Droeg je als man vroeger wel sieraden? Dan werd je soms gezien als paria en vonden de mensen het maar stijlloos, opzichtig of overdreven.

Mannelijke sieraden anno 2019 is

Gelukkig zijn die opvattingen anno 2019 helemaal verdwenen. En dat is maar goed ook, zeker met alle discussies over geaardheid en genderneutraal zouden die opvattingen niet meer passen in deze tijd. Daarbij is sieraden voor mannen, zoals een zilveren ketting voor heren of een leren armband, een branche waarin veel groei te zien. Er zijn steeds meer ontwerpers die zich specifiek richten op het ontwerpen van mode en sieraden voor mannen. Er worden stoere sieraden ontworpen waarbij donkere kleuren, strenge en strakke vormen de boventoon voeren. Ook zilver en goud is voor mannen geschikt. Waar vroeger een zilveren ketting voor heren nog als stijlloos en raar werd gezien is het nu heel normaal.

Klassieke mannen sieraden

Sieraden voor mannen variëren van ringen, armbanden tot kettingen en horloges. Een voorbeeld van een zilveren ketting voor heren is bijvoorbeeld de schakelketting. Deze zilveren ketting wordt door veel mannen gedragen . Ook een horloge is een mannensieraad wat veel wordt gedragen. Dit is ook wel een tijdloos sieraard, het bestond vijftig jaar geleden al en nu is het nog steeds een gewild sieraard. Ondanks het feit dat iedereen een smartphone heeft waarop ook de tijd is af te lezen, wordt een horloge nog steeds gebruikt. Het blijft dan ook een geliefd sieraad wat door veel mannen wordt gedragen. Een horloge geeft ook aan wat voor stijl een man heeft. Zo zijn er klassieke en elegante modellen, maar er zijn ook sportievere horloges. Daarnaast heb je natuurlijk bekende merken zoals ‘Tag Heur’ en de ‘Rolex’. Dit zijn twee merken die vaak ook aanzien en geld vertegenwoordigen. Maar er zijn ook veel andere mooie horloges van minder bekende merken. Een ander klassiek sieraad voor mannen is de manchetknopen. Officieel is het niet echt een sieraad, maar het is wel een vorm om jezelf te verfraaien. Manchetknoppen worden nu nog vaak gebruikt bij een trouwpak. Maar het kan ook bij een zakelijk pak voor werk worden gedragen, zo kun je met gouden manchetknopen er een hedendaagse twist aan geven.

Blijft het een trend?

De vraag is natuurlijk of het een trend is of dat mannen daadwerkelijk meer sieraden gaan dragen. Op zich is er niks mis mee dat mannen sieraden dragen en ook bewuster omgaan met uiterlijk en hoe ze voor de dag willen komen. Nu ook mannen meer oog hebben voor mode en sieraden komen er ook steeds meer sieraden op de markt. Het is een trend die wel doorgezet mag worden. Misschien dat over 50 jaar dan net zo breed assortiment van sieraden is voor mannen als voor vrouwen.