Budget verlovingsring: Wat is de gemiddelde prijs van een verlovingsring in Nederland?

Wat is de gemiddelde prijs van een verlovingsring in Nederland

Budget verlovingsring: Wat is de gemiddelde prijs van een verlovingsring in Nederland?

Een van de veelgestelde vragen voordat men daadwerkelijk een verlovingsring koopt, wat mag hij kosten? Een verplicht bedrag in euro’s is zeker niet de juiste aanpak maar zorg er wel voor dat je een maximum in gedachten hebt.

Voor iedereen is de min/max anders, het gemiddelde is dan ook heel moeilijk te bepalen.
Wij gaan er van uit een ieder maximaal 2 maandlonen aan een verlovingsring besteed (over het algemeen is een verlovingsring vaak duurder dan een trouw ring).

Gemiddeld geeft een Nederland 1 netto maand salaris uit aan een verlovingsring wat neer komt op 2100 euro.

Uiteraard hoeft dit niet jou budget te zijn maar naar ons inziens, wat wij lezen en ervaren klopt dit aardig.

Waarom geeft men zoveel geld uit aan een verlovingsring?
De verlovingsring is het mooiste en meest romantische bewijs om aan je partner te geven, deze ring geef je om aan te geven dat je je hele leven met hem of haar wilt delen.

Je partner zal de ring met trots een heel leven lang dragen en vermoedelijk geen ander sieraad met zoveel emotionele waarde hebben.

Steeds bij het zien van de ring zal je partner aan de dag van de verloving herinnerd worden.

Het is een mooie en graag gedane traditie om de verlovingsring door te geven aan de volgende generatie.

Om het budget voor de verlovingsring te bepalen, kan het maandelijks netto-inkomen als referentie dienen. Of een half maandsalaris. Maar er is geen vast bedrag dat u minstens moet uitgeven aan een verlovingsring. Dit is puur een kwestie van eigen budget, en hangt ook heel erg af van hoe u er tegenover staat.

Wat is de gemiddelde prijs van een verlovingsring?
Net zoals de verlovingsring aan zich, kent ook de verlovingsring prijs een zekere traditie en etiquette.

Een gouden tip: betaal voor zijn of haar verlovingsring een prijs die voor jou realistisch is. Je budget voor de ring is een persoonlijke keuze. In de collectie verlovingsringen vindt je dan ook prijzen gaande van €500 tot meer dan €150.000.
Hoeveel tijd besteed men gemiddeld aan het zoeken naar een verlovingsring?
Een man trekt gemiddeld 4,8 maanden uit voor onderzoek, 3,6 maanden voor het effectief vinden van de verlovingsring en minimum 25 ringen bekijkt alvorens over te gaan tot een aankoop? Een opvallende tendens! Mannen laten zich dus niet meer verleiden door de eerste de beste verlovingsring die hun pad kruist, maar nemen de tijd om zich te informeren. Hoeveel karaat wil ik om haar vinger schuiven? Hoe achterhaal ik haar ringmaat? Waar kan ik haar verlovingsring kopen?
Mannen zijn trouwens niet de enigen die onderzoek verrichten.

Echter zijn er ook veel mannen die voor de gemakkelijkere optie gaan en de vrouw meenemen om zelf te laten kiezen, houd er wel rekening mee dat je budget dit moet toelaten, in de winkel staan bij een goedkope ring en een hele mooie dure ring zien kan moeilijk zijn om te weerstaan!

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *