De kunst van het combineren voor heren: Mix en match je zomergarderobe

polo

De kunst van het combineren voor heren: Mix en match je zomergarderobe

Je kijkt naar je kast, ziet stapels kleren, maar je hebt niets om aan te trekken. Klinkt dit bekend? Welkom in de wereld van ‘ik heb een volle kast, maar niets om te dragen’. Maar weet je wat? Er schuilt een stylist in ons allemaal, en vandaag is de dag waarop we deze vrijlaten. Voordat je in paniek raakt en denkt dat je een gloednieuwe garderobe moet kopen, dat is niet wat we je gaan vertellen: het gaat allemaal om de mix en match! Ja, je leest het goed. Die stapel kleding kan worden omgetoverd tot een eindeloos aantal stijlvolle en trendy outfits. Hoe? Blijf lezen!

Speel met kleuren

Het is de zomer, en dit is het perfecte moment om met kleuren te spelen. Zijn er bepaalde kleuren die je nooit naast elkaar zou dragen? Laat die gedachte los. Probeer ze eens te combineren. Een felblauw T-shirt kan prachtig contrasteren met een oranje korte broek. Of misschien wil je voor iets subtielers gaan en pasteltinten combineren. Het draait allemaal om het durven experimenteren.

Patroonmix

Wie heeft gezegd dat strepen en stippen niet samen kunnen? In de wereld van mode bestaan geen grenzen. Een gestreept T-shirt onder een polkadot short kan net die funky touch zijn die je zoekt. Het is een moedige keuze, maar durf te experimenteren!

Materialenmix

Dit is je geheime wapen. Het combineren van verschillende materialen kan een outfit een volledig nieuwe dimensie geven. Wat dacht je van een katoenen T-shirt met een linnen short? Of misschien een denim shirt met een khaki korte broek? Het contrast kan onverwacht en zeer stijlvol zijn.

Laagjes

Dit is misschien niet de eerste optie die in je opkomt als je denkt aan zomerkleding. Maar het is zomer in Nederland, en we weten allemaal hoe onvoorspelbaar het weer hier kan zijn. Een polo met een lichte trui of een open shirt eroverheen kan de perfecte oplossing zijn voor die frisse zomeravonden.

Accessoires

Last but not least, vergeet de accessoires niet. Een outfit kan compleet veranderen met de juiste accessoires. Een zonnebril, een coole hoed of zelfs een funky paar sokken kan een eenvoudige outfit naar een hoger niveau tillen.

Dus voordat je de volgende keer in paniek raakt bij het zien van je volle kast, adem diep in, ga zitten en laat je innerlijke stylist los. De mogelijkheden zijn eindeloos als je eenmaal de kunst van het mixen en matchen onder de knie hebt. Wees moedig, wees creatief en bovenal, wees jezelf en kies iets waar jij je lekker in voelt!

 

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *