3 tips die de gezondheid van jouw viervoeter verzekeren

hond

3 tips die de gezondheid van jouw viervoeter verzekeren

Je trouwe vriend(in) verdient natuurlijk net zo’n goede zorg als jij. Een volwaardig familielid is steeds vaker de juiste omschrijving voor je huisdier. Mensen zien honden steeds meer als echte familieleden. De voeding, het gewicht en de beweging zijn zowel voor jouw gezondheid als die van je hond erg belangrijk. In dit artikel worden drie tips besproken om je hond een gezonde levensstijl te geven. Regelmaat is hierbij misschien wel de belangrijkste factor.

Voeding voor je hond

Een goed gebalanceerd dieet is cruciaal voor de gezondheid van jezelf en die van je hond. De gezondheid van je hond hangt voor een groot gedeelte af van de voedingsstoffen die hij/zij dagelijks binnenkrijgt. Voor honden gelden natuurlijk net wat andere regels als de regels die voor de mens gelden. In tegenstelling tot mensen die omnivoren zijn, zijn honden gedeeltelijk carnivoren. Zorg daarom dat je het dieet van je hond ook combineert met vlees, dit zorgt voor een goede gezondheid. Vleesen vis bevatten namelijk dierlijke eiwitten en dierlijke vetten die beschouwd kunnen worden als superfoods voor honden. Naast brokken heeft je hond af en toe ook wat groenten en fruit nodig. Groenten en fruit leveren namelijk vezels, vitamines en mineralen. Een gevarieerd dieet zorgt ervoor dat je hond altijd geïnteresseerd blijft in het eten en in combinatie met genoeg beweging zorgt dit voor een optimale conditie.

Het gewicht van je hond

Net zoals je eigen gewicht is overgewicht ook slecht voor je hond. Het belemmert de bewegelijkheid van je hond en kan zorgen voor hart en vaatziekten. Zorg ervoor dat je hond niet te dik en niet te dun is. Uit onderzoek is gebleken dat iedere twee kilo die een hond te veel heeft aan gewicht, hij een maand korter leeft. Je wilt natuurlijk dat je hond zolang mogelijk bij jou is, zorg dan voor een gevarieerd dieet en genoeg beweging. Trakteer je hond eens op Royal Canin, deze voeding zitvol goede stoffen en zullen je hond zijn interesse zeker opwekken!

Honden en bewegen

De laatste tip van het artikel gaat over de beweging die je hond nodig heeft. Je hond heeft beweging nodig. Niet alleen maar om energie kwijt te kunnen, maar ook om in goede gezondheid te blijven. Zorg ervoor dat je hond daarom dagelijks genoeg beweging krijgt door middel van een goede wandeling of thuis een potje touwtrekken. Nog meer tips voor je hond? Kijk eens op Petsplace.nl. Zij geven je alle informatie die jij nodig hebt om goed voor je hond te zorgen!

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *