Hoe lang oorbellen inhouden na gaatjes schieten

Hoe lang oorbellen inhouden na gaatjes schieten

Hoe lang oorbellen inhouden na gaatjes schieten

Het nemen van oorbellen is natuurlijk leuk en opwindend o te doen. Piercings zijn populair en gemakkelijk te verkrijgen. Divone raad echter aan om wat onderzoek te doen voor je daadwerkelijk oorbellen neemt, omdat ook deze complicaties kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om te onderzoeken waar je je oren kunt piercen en hoe je voor je nieuwe piercing kunt zorgen om het genezingsproces te versnellen.

Hoe lang oorbellen inhouden na gaatjes schieten daar houden wij altijd 4 tot 6 weken voor aan. Echter voor je je oren laat piercen, lees onderstaande adviezen even door zodat je zeker bent van waar je aan begint en je ook zeker het juiste moment kiest. Heb je geen 6 weken? Wacht dan even en neem de oorbellen op een later moment.

Waar haal je de oorbellen

Wij bevelen aan om je oor te piercen bij een gerenommeerde piercingstudio, daar zijn de medewerkers goed opgeleid. Er zijn verschillende piercing-gerelateerde voorschriften om er zeker van te zijn dat degene die je piercet de juiste steriele technieken volgt om infectie en de verspreiding van ziekten te voorkomen. Het is nu eenmaal het beste om er zeker van de zijn dat degene die je piercet er ook zeker van is dat hij/zij weet waar men mee bezig is.

Zorg voor je nieuwe piercing

Reinig je oorpiercings twee keer per dag met antibacteriële zeep en draai de oorbel tijdens het schoonmaken. Dit voorkomt dat de oorbel aan de binnenkant van het gaatje blijft plakken. Je kunt eventuele korstjes verwijderen met een wattenstaafje of losse watjes. Het is belangrijk om je handen te wassen voordat je je piercing gaat schoonmaken. Raak de piercing niet aan, tenzij je hem schoonmaakt.
Vermijd peroxide of alcohol op je piercing omdat deze vloeistoffen de huid uitdrogen.
Zalven remmen de zuurstoftoevoer naar de huis en moeten ook worden vermeden.

Wij raden je aan om de oorbellen ten minste zes weken na de piercing op hun plaats te laten, waarbij andere piercings op het lichaam mogelijk langer duren om te helen. Het wordt aanbevolen om de piercing op zijn plaats te laten om te voorkomen dat het nieuwe gaatje dichtgaat. Als de gaatje volledig genezen is, kun je de oorbellen eruit halen. Je kunt zien of je piercing is genezen als het niet langer rood is en het geen pijn doet om je oorbel in en uit te nemen.

Tekenen van infectie

Als je piercing geïnfecteerd is, kan de huid rond de piercing rood en ontstoken zijn en gevoelig voor aanraking zijn. Er kan ook een geelachtige, stinkende vloeistof uit de piercing sijpelen. Als u een van deze symptomen gepaard gaat met koorts neem dan contact op met je huisarts en blijf er niet te lang mee lopen

Hopelijk hebben we antwoord gegeven op jou vraag “Hoe lang oorbellen inhouden na gaatjes schieten”

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *