Wat is het verschil tussen een verlovingsring en een trouwring?

Wat is het verschil tussen een verlovingsring en een trouwring?

Wat is het verschil tussen een verlovingsring en een trouwring?

Misschien voor sommige mensen een makkelijke vraag om te beantwoorden maar het is niet altijd even duidelijk wat het verschil is.

Welnu, afhankelijk van in welk deel van de wereld je bent, kun je het gebruik van de ene term vaker horen dan de andere. Het probleem hier is dat veel mensen de termen “trouwringen” en “verlovingsringen” onderling verwisselbaar gebruiken. Een verlovingsring en een trouwring zijn echter niet hetzelfde!

Dus, laat me dingen rechtzetten en de verwarring tussen deze 2 termen verduidelijken …

Wat is het verschil tussen trouwringen en verlovingsringen?

Timing – De verlovingsring wordt tijdens een voorstel aan een vrouw gepresenteerd. Aan de andere kant worden de trouwringen tussen partners tijdens de huwelijksceremonie uitgewisseld en vanaf die tijd gedragen.

Ontwerp – Verlovingsringen zijn doorgaans extravagant en hebben meestal een middensteen van diamant. Trouwringen daarentegen hebben de neiging om er eenvoudig uit te zien en hebben eenvoudige ontwerpen.

Kort samengevat: de verlovingsring wordt door je verloofde gedragen na een succesvol voorstel. De verlovingsring symboliseert een gelofte van liefde en vertelt andere mensen dat een vrouw niet langer beschikbaar is. Een verlovingsring draag je ook niet altijd, het klinkt misschien vervelend maar het zijn niet de gemakkelijkste ringen! Een trouwring daarentegen is ontworpen om gemakkelijk te zitten en iedere dag te dragen is.

De trouwring wordt door beide echtgenoten gedragen na het uitwisselen van geloften tijdens de huwelijksceremonie. De ringen worden gedragen op de 4e vinger van de linkerhand en het vertegenwoordigt de toewijding, liefde en trouw van je partner aan jou.

Moet je eerst een trouwring of een verlovingsring kopen?

Moeten is zoiezo een groot woord, maar bij iedereen is het idee anders.

Uit strikt praktische overwegingen, is het handiger om alleen de verlovingsring te kopen als je niet zeker weet of zij “ja” zal zeggen tegen je voorstel (uiteraard gaan we altijd uit van het beste!)

Aan de andere kant, als jij en je partner het huwelijk al van tevoren hadden besproken en je er zeker van bent dat ze instemt met het voorstel, is het logisch om de trouwring op hetzelfde moment als de verlovingsring te kopen.

Moet ik een complementaire bijpassende set voor de ringen kopen?

Over het algemeen koopt en wel ringen welke bij elkaar passen en er vergelijkbaar uit zien.

Ook kan een goede keuze van het ontwerp van de trouwring helpen om de schoonheid van de verlovingsring te accentueren.

Dat gezegd hebbende, er zijn geen “harde” regels over hoe je moet omgaan met het matchen van je ringen. Of je besluit om een bijpassende set te kopen of niet, het belangrijkste is dat je er altijd van tevoren goed over na denkt.

Hoeveel ringen moet je dragen na het trouwen?

Het is aan persoonlijke voorkeuren en hangt af van de cultuur van een individu. De meeste getrouwde vrouwen dragen zowel de verlovingsring als de trouwring samen, sommigen geven er misschien de voorkeur aan slechts een van hen te dragen om symbolische redenen.

Dat gezegd hebbende, ik ken wel getrouwde vrouwen die niet dagelijks beide ringen dragen vanwege beroepsrisico’s of sociaal stigma op de werkplek (of ze houden er gewoon niet van).

Ik had ook gehoord van zaken waarbij vrouwen niet beide ringen willen dragen omdat ze er niet goed uitzien samen! Maak alstublieft niet dezelfde fout! Daarom raad ik aan om een aantal bijpassende ringen te kopen in plaats van afzonderlijk je trouwring en verlovingsring te kopen.

Wij moedigen je sterk aan om wat tijd door te brengen met rondkijken om een beter inzicht te krijgen in wat er beschikbaar is. En indien mogelijk, kun je ook je voorkeuren bespreken met je partner voordat een ring koopt voor de ander.

Veel succes met je zoektocht naar jou perfecte ringen! En voel je vrij om contact met ons op te nemen als je vragen hebt of meer informatie wilt over diamanten of diamanten verlovingsringen wenst…

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *